Denne kage er dog ikke rigtig en kage, men mere konfekt. Det gør den dog ikke mindre lækker, tvært imod. Den er super lækker, og kan serveres til kaffe, til teen, eller bare lige som en lille en til den søde tand.
Den tager lidt tid at lave, og skal laves i tre faser.
Du skal bruge:
Bund:
125g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
180g Brun farin
80g Kokosmel
125g Smeltet smør
Top:
1 dåse Kondenseret mælk
20g Smør
2 spsk Lys sirup
Pynt:
100g Mørk sjokolade
10g Smør
Så er det bare igang.
Bland de tørre ingredienser til bunden, i en skål. Smelt smøret og ælt det i. Det samler sig ikke helt, men det er okay. Beklæd en form på ca 23x23 cm (eller hvad du nu har), med bagepapir.
Læg massen i formen og pres den ud, så den dækker hele bunden, og er nogenlunde, lige tyk over det hele.
Bag den midt i ovnen i 10 min, ved 180 grader
Bland ingredienser til toppen i en gryde, og bring det i kog ved svag varme. Det tager noget tid. Rør i det hele tiden, og når det kommer i kog, så lad det koge i 5 min under konstant omrøring, indtil det har karamel konsistens. Fordel karamellen over den bagte bund, og sæt den i ovnen igen i 12-15 minutter.
Kagen skal køle helt af.
Smelt sjokoladen og rør smøret i. Fordel sjokoladen ud over kagen. Sæt kagen på køl. Når sjokoladen er størknet, kan du skære kagen ud. Opbevar den på køl.
Jeg valgte at skære den ud i små bidder, hvilket var et godt valg.
God fordøjelse med det...
Konfekt"kage" |
Et par små fif.
1. Det kan godt betale sig at sætte karamellen over, mens du laver bunden. Bare hold øje med det.
2. Smøret i sjokoladen, gør at den kan skæres uden at det går i stykker. Skærer du kagen ud først, og pynter med sjokolade efter, kan du godt undlade smøret.
3. Pynt evt med revet hvid sjokolade, eller lav nogle striber med lys eller hvid sjoklade. Ønsker du dette, kan man putte lidt sjokolade i en pose, og hælde kogende vand over til det smelter. Klip et lille hul, og brug det som sprøjtepose.
4. Smør formen, inden du putter bagepapir i, så klistre det fast, og er lidt nemmere at have med at gøre.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar