Dette var en af de ting jeg fandt, og det er perfekt, til julekonfekten. Det har en smag, som mest minder mig og karamellen der er i Tom's Guldkarameller. Og det er jo ikke så skidt. Det er dog blødere, så det fjerner ikke nær så mange plumper :-)
Du skal bruge:
1 dåse kondenseret mælk
75g smør
½ dl lys sirup
1 tsk vaniljesukker
Alle ingredienser puttes i en gryde, og bringes i kog, under omrøring. Det skal koge til det blir godt tykt og får en mørk gylden farve. Husk at røre rundt. Når det er godt tykt puttes det i en tæt beholder og sættes på køl. Det kan holde rigtig længe, og lad det gerne stå et døgns tid. Når det er koldt, blir konsistensen så fast at du kan forme det. Det blir dog mindre fast af at stå ude, og skal på køl af og til, for at kunne arbejdes med.
God fordøjelse med det...
Ingredienserne er i gryden |
Så er den kogt, og har fået sin fine farve og tykkelse |
Efter et par dage i køleskabet, har man en fin tyk masse |
Karamellen kan nu formes, som man ønsker, og evt. pakkes ind i marcipan. |
Fine karamel/marcipan kugler, klar til at blive dyppet i sjokolade |
Så er de klar til at blive spist |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar