lørdag den 27. oktober 2012

Karamelsauce

Dette er nok verdens nemmeste måde at lave karamelsauce på. Det tager lang tid, men det er nemt da det passer sig selv og der skal meget få ingredienser til, så det blir ikke meget nemmere. Det er dog en god ide at  gå igang dagen før.
Jeg bruger den til forskellige ting, bl.a. isroulader og Ris ala mande.

Nå men skulle i ikke have en opskrift...

1 dåse kondenseret mælk, som ser sådan her ud. Det kan fået i f.eks. føtex og koster omkring 15 kr


Lidt mælk.

Når dåsen er købt, du har noget mælk i køleskabet og 4-5 timer til overs, så er det bare igang.
Dåsen stilles i en gryde og dækkes med vand. Sørg for der er vand nok i, så den ikke kan koge tør. Når vandet koger, skal dåsen bare stå der i 4-5 timer.
Når tiden er gået, tages dåsen op, og den skal køle af. Den kan sagtens stå nogle dage. Når du skal bruge karamelsaucen, putter du bøttens indhold op i en skål, og rører det igennem med en ske. Efterfølgende tilsætter du mælk, lidt af gangen, rører det godt igennem, indtil det har den konsistens som du ønsker.
Hvis du lige som mig er stor fan af de GODE rom, så kan jeg kun anbefale at man tilsætter lidt af det og lidt mindre mælk. Jeg har brugt Ron Millonario 15, og det er intet mindre end fantastisk.

God fordøjelse med det... 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar