lørdag den 10. november 2012

Marengs med Daim

For noget tid siden fandt jeg nogle æggehvider i køleskabet. Holbarheden var ved at udløbe, hvis man skal tro skriften på beholderen, så de skulle bruges på noget. Uden så mange spekulationer, blev det til marengs, i første omgang med sjokolade. De var gode, men jeg blev hurtigt enig med mig selv om, at de skulle testes med andet en mørk sjokolade i. Første projekt blev med Daim og næste omgang blev med Toblerone.
Opskriften er den samme, og det er jo bare at prøve sig frem. Daim-marengs er superlækre, så derfor er det den opskrift jeg lægger op, så kan i jo selv prøve jer frem.

Til denne opskrift skal der bruges:
2 Æggehvider
150 g Sukker
1 Dobbelt Daim ( ca 50g)

Tænd ovnen på 130 grader.

Hak Daimen fint
Æggehvider og 1/3 af sukkeret puttes i en skålen og piskes op.
Resten af sukkeret tilsættes lidt af gangen, og der piskes til æggehviderne er stive.
Den fint hakkede Daim vendes i massen.

Så skal de bare på en bageplade, og bages i 40 minutter.
Denne potion passer til en hel plade. Hvis du vælger at bruge sprøjtepose, er det vigtigt at du hakker Daimen eller hvad du putter i, meget fint, ellers sætter det sig fast i tyllen, og det er noget rod. Hvis du lægger det op med en ske, så behøver du ikke hakke det nær så fint.
De skal i ovnen med det samme, hvis de står ud og det er lidt varmt, så falder de hurtigt sammen.

God fordøjelse med det, og skriv gerne, hvis i finder en super god ide.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar