søndag den 11. november 2012

Cornflakes Toppe

Når julen nærmer sig er der mange forskellige bagetraditioner. Alle familier, stort set, har noget bagværk, de forbinder med jul i familien, jul som barn osv. For mig er det Cornflakes Toppe. De blir kun lavet til jul, men jeg husker det, som om jeg altid har fået dem, når julen var lige om hjørnet. Derfor laver jeg dem også selv når vi lander i december, for det er en juleting for mig. De er nemme at gå til, de holder længe, for hvis man spiser for mange blir man dårlig. Jeg ved det, jeg har været der :-)

De skal opbevares koldt, og kan ikke så fremme så længe, for så begynder de at smelte. Det er sådan noget der kan stå ude i kulden i en god bøtte, eller i køleskabet, og så snupper man lige en af og til. Desværre har jeg en tendens til at få dem lavet lidt store, så de kan ikke være i munden af en gang, hvilket resultere i brune fingre og brun i ansigtet.
Har du ikke prøvet disse usunde sataner, så snyd ikke dig selv, for uanset hvordan du lige synes det lige lyder, når du ser ingredienserne, så er de altså et forsøg værd.

Du skal bruge:

150g Cornflakes (de billige kan sagtens bruges)
200g Palmin
200g Flormelis
125g Kakao
Revet appelsinskal fra to økologiske appelsiner (kan undlades)

Fin en gryde i en god størrelse, og smelt palminen i den. Tag gryden af varmen, når palminen er smeltet, og rør flormelis, kakao og appelsinskal i. Vend til sidst cornflakes i massen.
Sæt små toppe på en bageplade, med bagepapir på. Brug 2 teskeer. Stil dem køligt, til de sætter sig, og fyld dem så over i nogle beholdere.

Spis dem kolde, og opbevar dem køligt.

God fordøjelse med dem...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar