tirsdag den 23. oktober 2012

Amerikanske kærnemælkspandekager med Toblerone

Dette er en opskrift vi har brugt ofte. Der er ikke noget vanvittigt specielt over pandekagerne. De er gode som de er, men pifter man dem lige lidt op med noget sjokolade, så blir de super gode. Toblerone er klart favoritten i disse pandekager. Der er blevet prøvet med både mørk og lys sjokolade samt smil sjokolader, og en smule andet. Prøv dig frem, men test lige tobleronen. De kan spises varme og kolde, og der behøves ikke rigtig noget tilbehør til dem, hvis der er sjokolade i.

Og nu til opskriften...

300 g Hvedemel
4 spsk sukker
4 tsk bagepulver
1 tsk salt
6 spsk olie
2½ dl kærnemælk
2 dl mælk
2 æg
200 g toblerone
smør til stegning

Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Pisk olie, kærnemælk, mælk og æg med en gaffel. Bland indholdet af de to skåle og rør indtil dejen er jævn/ensartet. Hak tobleronen i stykker på størrelse med en lillefinger negl, og rør det i dejen.
varm en pande op, til den er jævn varm. Kom lidt smør på og hæld dej på. Pandekagerne bør være tykkere og mere vamsede en almindelige pandekager. Der kommer en masse små bobler i den. Når overfladen er fyldt med bobler eller små huller, vendes pandekagen. Pandekagen skal være gylden på overfladen.
Er pandekagen mørk, så skru lidt ned for varmen, er den for lys så skru lidt op.

God fordøjelse med dem...
En dejlig stak pandekager

Ingen kommentarer:

Send en kommentar